Äggkoppsinfo nr 3 2022

 

Lekplats nr 3

Hängbron vid lekplatsen har trasiga brädor som behöver bytas ut. Det verkar som att det är ett konstruktionsfel och att hela bron måste bytas ut. Tyvärr tar det lång tid att få den levererad av flera orsaker, men vi ska ligga på leverantören så gott vi kan. Bron har lagats provisoriskt.

 

Misstänkt vattenläcka

Vi misstänkte en vattenläcka i vårt område, men efter noggrannare undersökning visade det sig vara en boende som tömt sin pool i en dagvattenbrunn.

Vi ber att uppmärksamma vad som gäller vi tömning av pool/spabad mm på Eskilstuna Energi & Miljös hemsida (https://www.eem.se/privat/vatten-avlopp/ditt-avlopp/vattentips/tomma-poolen/)

Meddela gärna styrelsen om ny tänker tömma en större pool/spabad.

 

Brandgator

Alla brandgator måste hållas rena så att vi har en fri passage på minst 80-100 cm. Detta måste åtgärdas omgående av respektive berörd fastighetsägare. En översyn kommer att ske inom kort och vid ej åtgärdad framkomlighet kommer fastighetsägare att meddelas.

 

Grovsopor

Eskilstuna Energi & Miljö kan hämta grovsopor i området, se EEM´s hemsida för detaljer. Aktuella veckor för upphämtning är 18 och 43.

OBS! Fastighetsägare kontakta själv och bokar upphämtning.

 

Kontaktmannamöte

Den 18 maj kl 18.00 har vi kontaktmannamöte i Slagstaskolans matsal (separat kallelse kommer).

Det är viktigt att det kommer någon från varje gränd. Kan kontaktmannen inte gå är det hens skyldighet att se till att suppleant går.

 

Gränderna trv 1-13, 129-136, 149-160 och 162-169 har ännu inte anmält någon kontaktman trots påminnelse. Detta måste ni göra snarast!

 

Skyltar/affischera/reklam

Skyltar/affischera/reklam så som annonser eller liknande anslag på föreningens egendom som tex garage/förråds byggnader, staket, stolpar är inte tillåtet utan styrelsens medgivande.

 

Platsen för trädgårdsavfall

Vi påminner om att:

Platsen för trädgårdsavfall (vid basketplan) är stängd av kommunen.

Det är inte längre tillåtet att tippa något där.

Du måste själv åka till Kommunens återvinningscentraler med ditt trädgårdsavfall.

 

Det är absolut förbjudet att kasta trädgårdsavfall i våra ordinarie soptunnor eller i vårt område.

 

Styrelsen har framfört synpunkter tillkommunen på vad detta innebär miljömässigt och ”praktiskt” men hittills har det varit utan resultat.

Styrelsen tittar på hur vi ska lösa städning av grändens städområde.

Den egna tomten kommer vi inte att kunna lösa som det ser ut nu.

Styrelsen jobbar vidare med frågan.

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen