Äggkoppsinfo nr 5 2022

 

Nu har hösten gjort sitt intåg med allt vad det innebär. Här nedan följer lite aktuell information.

 

Stökigt är det fortfarande

Det har varit en del stök i området och vi ber alla att ha lite koll och att säga ifrån om det går.

Det har varit en del cykelstölder och stöld av leksaker bl. a. Ett tips är plocka med er leksakerna när det är färdiglekt samt att ställa cyklarna i förråd när de inte används.

 

Olovlig körning

P. g. a. okynneskörning på cykel- och gångbanor samt gräsytor sätts det upp staket och att lägga ut stenar vid matargata 1 för att förhindra detta.

 

”Hungriga barn”

Det har varit lite stöld av grannars grönsaker och frukt av lite yngre barn. Ni kan väl upplysa era barn om att det in är okay att ta från grannar.

 

Träd

Under oktober kommer vi att beskära en del träd i vårt område. Vi har gjort en genomgång tillsammans med en arborist. Det största arbetet blir att ta ner ett par stora tallar på kullen som ligger mellan matargata 1 och 2 efter Trumpetvägen.

 

Att bo i vår samfällighet

För att området ska vara så trivsamt och fint som möjligt krävs att alla deltar. Tycker någon att någon buske eller annat behöver åtgärdas kan man göra det utan att invänta städdagar och dylikt. Ta gärna upp skräp och annat som ligger och förfular. Vänta inte på att någon annan gör det.

 

Mopeder

Mopeder bör inte långtidsparkeras vid våra cykelställ.

 

Sopor

Se till att knyta till era plastpåsar när ni kastar hushållssopor så att tunnorna inte blir så nedsmutsade. Kommunen gör rent sopkärlen två gånger per år enligt tidplan de själva bestämmer över.

 

 

Med vänlig hälsning

Styrelsen